Wat is vacare

Geplaatst op

Zoeken naar balans, diepgang en verbondenheid
In onze vaak hectische samenleving kun je op zoek zijn naar rust en balans. Je wilt graag meer diepgang en authenticiteit ervaren dan in onze samenleving gebruikelijk is. En je zoekt naar spirituele verbondenheid in plaats van individualisme. Meditatie kan je helpen deze verbondenheid en rust en diepgang meer te ervaren.

Wat meditatie doet
Meditatie kan je rust brengen én heilzame onrust, verdieping en authenticiteit. Samen mediteren schept verbondenheid. Met elkaar. Met God, de Bron van ons leven. Als je geregeld mediteert, kom je dichter bij je ware zelf, en word je steeds meer de mooie en liefdevolle mens zoals die bedoeld is te zijn.

Meditatief leven
Meditatie is geen doel op zich. Het is een middel tot meditatief leven. Dat is steeds meer leven in verbondenheid met alle leven vanuit de Bron van het leven. Dat is leven vanuit openheid en aandacht. Dat is leven en laten leven, kunnen loslaten en toelaten. Dat is leven in vrijheid, geestelijke vrijheid. Een woord (vanuit de spirituele traditie) voor die ruimte die ontstaat is vacare, dat is vrij zijn.

Vacare biedt inspiratie en praktische hulp
– via informatie op deze website
– via een gratis digitale nieuwsbrief (meld je aan via de website)
– via het organiseren van ontmoetingen en cursussen door het hele land.