Verdiepingsdag regio Noord

Geplaatst op

De weg van de stilte

Als je met enige regelmaat mediteert, ontdek je dat het je langzamerhand verandert. Haast ongemerkt word je milder, ruimer, meer geworteld, meer thuis bij God. Op deze Vacare verdiepingsdag staat deze wonderbaarlijke weg van de stilte centraal.

Het ochtendprogramma is gewijd aan Centrerend Gebed (Centering Prayer), een eenvoudige, christelijke meditatievorm gericht op transformatie. Veertig jaar geleden werd Centrerend Gebed ontwikkeld door drie Amerikaanse monniken, die daarvoor putten uit wijsheid van eeuwen over de weg van de stilte. Onder leiding van Saskia Leene proberen we Centrerend Gebed uit en verdiepen we ons in de achtergronden. Hoe werkt het en hoe is de weg van de stilte ingebed in de Christelijke traditie?

Het middagprogramma bestaat uit twee onderdelen. Eerst gaan we meditatief bewegen onder leiding van Trees Nummerdor. Daarna maken we kennis met de Welkomstoefening, ontwikkeld als aanvulling op Centrerend Gebed. Het is een korte oefening bedoeld voor die momenten door de dag heen waarop we uit ons emotionele evenwicht zijn en verre van meditatief. Door emoties werkelijk te verwelkomen, kunnen we ze ook weer laten gaan.

De Vacare verdiepingsdag is bedoeld voor ieder die verdieping zoekt in meditatie, of je nu veel, weinig of geen meditatie-ervaring hebt.

  • 10.00 uur        Inloop en koffie/thee
  • 10.30 uur        Welkom en korte kennismaking
  • 11.00 uur        Inleiding Centrerend Gebed en samen mediteren
  • 12.00 uur        Lunchpauze met soep (zelf brood meenemen)
  • 13.00 uur        Meditatief bewegen
  • 13.45 uur        Kennismaking met Welkomstoefening
  • 14.30 uur        Afronding
  • 15.00 uur        Thee en naar thuis

Met medewerking van Saskia Leene (kleasterpastor bij Nijkleaster en geestelijk begeleider), Trees Nummerdor (docente Tai Chi Tao) en Tjitske Hiemstra (doopsgezind predikant)

Datum: 18 april 2024 van 10.00 – 15.00 uur

Plaats: Doopsgezinde Kerk, Wirdumerdijk 18, 8911 CD Leeuwarden

Prijs: 25 euro: contant of met de pinpas betalen

Aanmelding: tj.hiemstra@hetnet.nl  (uiterlijk 14 april)

Wees welkom, Tjitske Hiemstra