Boekpresentatie “Christelijke meditatie” van Kick Bras

Geplaatst op

Dr. Kick Bras schreef meer dan 30 boeken op het gebied van spiritualiteit. Half januari verschijnt zijn nieuwe boek ‘Christelijke meditatie’, waarin hij de weg van de christelijke meditatie door de eeuwen heen beschrijft. Het boek is alvast online te pre-ordenen. Het boek zal 24 februari worden gepresenteerd op een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van Kicks 75ste verjaardag.

Meditatie is buitengewoon populair. Maar weinig bekend is dat Europa al een eeuwenlange traditie van mediteren heeft. En dat deze traditie nog steeds springlevend is en zich steeds weer vernieuwt.

Dit boek wil deze inspirerende traditie van christelijke meditatie ontsluiten voor hedendaagse mensen. Uit de rijke geschiedenis hiervan heeft de auteur de grootste parels opgediept en de meest sprankelende inzichten beschreven. Hij beschrijft de ontwikkeling van meditatie via de woestijnvaders en de kloosters en latere vernieuwingsbewegingen tot in onze tijd toe. Hij behandelt de betekenis van meditatie door de tijd heen. Het boek geeft ook inzicht in hedendaagse bewegingen op het gebied van christelijke meditatie. Het boek is voor een breed publiek – christelijk of niet.

Over de auteur

Kick Bras is emeritus predikant van de PKN, als onderzoeker gelieerd aan het Titus Brandsma Instituut en auteur van meer dan 30 boeken op het gebied van spiritualiteit, meditatie en mystiek (www.kickbras.nl).

Feestelijke bijeenkomst

  • Datum: zaterdag 24 februari
  • Tijd: van 16:00 tot 17:00 uur, gevolgd door een borrel tot 18:00
  • Locatie: in het Verhalenhuis (Van Egmondstraat 7 te Haarlem)

U kunt zich aanmelden voor de boekpresentatie via www.verhalenhuishaarlem.nl of de bijgaande link: https://verhalenhuishaarlem.nl/pec-events/kick-bras-christelijke-meditatie. De entree bedraagt € 5,00. Iedereen is van harte welkom.